جـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــودة العمرانيــــــــة
الكوسا بالبشاميل 613623
عزيزي الزائر / عزيزتي الزائرة يرجي التكرم بتسجبل الدخول اذا كنت عضو معنا
او التسجيل ان لم تكن عضو وترغب في الانضمام الي اسرة المنتدي
سنتشرف بتسجيلك
شكرا الكوسا بالبشاميل 829894
ادارة المنتدي الكوسا بالبشاميل 103798
جـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــودة العمرانيــــــــة
الكوسا بالبشاميل 613623
عزيزي الزائر / عزيزتي الزائرة يرجي التكرم بتسجبل الدخول اذا كنت عضو معنا
او التسجيل ان لم تكن عضو وترغب في الانضمام الي اسرة المنتدي
سنتشرف بتسجيلك
شكرا الكوسا بالبشاميل 829894
ادارة المنتدي الكوسا بالبشاميل 103798
جـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــودة العمرانيــــــــة
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.


Focus on quality  
الرئيسيةالجودةأحدث الصورالتسجيلدخول
اللهم اني أستودعك قلبي فلا تجعل فيه أحدا غيرك, وأستودعك لا إله الا الله فلقني إياها عند الموت
بحـث
 
 

نتائج البحث
 
Rechercher بحث متقدم
المواضيع الأخيرة
»  >>> للالتحاق ببرنامج حفظ القرآن سجل اسمك هنا <<<
الكوسا بالبشاميل I_icon_minitimeالأربعاء مايو 28, 2014 6:15 am من طرف شريم الزهراني

» اختبار القراءة والكتابة
الكوسا بالبشاميل I_icon_minitimeالجمعة مايو 02, 2014 8:02 am من طرف عبدالحميد مجلي

» تحية وتقدير لإدارة تميزت بالريادة
الكوسا بالبشاميل I_icon_minitimeالأربعاء مارس 26, 2014 5:29 am من طرف هاله عبد السلام عبده حسن

»  بحوث لاهمية نشر ثقافة الجودة
الكوسا بالبشاميل I_icon_minitimeالأربعاء مارس 26, 2014 4:57 am من طرف هاله عبد السلام عبده حسن

» ارقامى
الكوسا بالبشاميل I_icon_minitimeالثلاثاء مارس 25, 2014 1:05 pm من طرف shereey sayed

» اجهزتى المنزلية
الكوسا بالبشاميل I_icon_minitimeالثلاثاء مارس 25, 2014 12:27 pm من طرف shereey sayed

» الغذاء الصحى وغير الصحى
الكوسا بالبشاميل I_icon_minitimeالسبت مارس 22, 2014 1:03 am من طرف shereey sayed

» قصة الاميرة و الثعبان
الكوسا بالبشاميل I_icon_minitimeالسبت مارس 22, 2014 1:00 am من طرف shereey sayed

» الام المثالية لروضة العمدة
الكوسا بالبشاميل I_icon_minitimeالسبت مارس 22, 2014 12:54 am من طرف shereey sayed

ازرار التصفُّح
 البوابة
 الرئيسية
 قائمة الاعضاء
 البيانات الشخصية
 س .و .ج
 بحـث
موافع تهمك

http://www.naqaae.eg/
موقغ الهييئة القومية لضمان جودة التعليم والاعتماد

الهيئة القومية للتأمين الإجتماعى




التبادل الاعلاني


أفضل 10 أعضاء في هذا المنتدى
هاله عبد السلام عبده حسن - 777
الكوسا بالبشاميل I_vote_rcapالكوسا بالبشاميل I_voting_barالكوسا بالبشاميل I_vote_lcap 
هاله خشبه - 453
الكوسا بالبشاميل I_vote_rcapالكوسا بالبشاميل I_voting_barالكوسا بالبشاميل I_vote_lcap 
olivia - 168
الكوسا بالبشاميل I_vote_rcapالكوسا بالبشاميل I_voting_barالكوسا بالبشاميل I_vote_lcap 
سيد محمود - 123
الكوسا بالبشاميل I_vote_rcapالكوسا بالبشاميل I_voting_barالكوسا بالبشاميل I_vote_lcap 
adelnagar - 93
الكوسا بالبشاميل I_vote_rcapالكوسا بالبشاميل I_voting_barالكوسا بالبشاميل I_vote_lcap 
نهادعشم ميخائيل - 66
الكوسا بالبشاميل I_vote_rcapالكوسا بالبشاميل I_voting_barالكوسا بالبشاميل I_vote_lcap 
على شوقى مصطفى - 55
الكوسا بالبشاميل I_vote_rcapالكوسا بالبشاميل I_voting_barالكوسا بالبشاميل I_vote_lcap 
سحر العربي - 39
الكوسا بالبشاميل I_vote_rcapالكوسا بالبشاميل I_voting_barالكوسا بالبشاميل I_vote_lcap 
سنو وايت - 36
الكوسا بالبشاميل I_vote_rcapالكوسا بالبشاميل I_voting_barالكوسا بالبشاميل I_vote_lcap 
risha - 25
الكوسا بالبشاميل I_vote_rcapالكوسا بالبشاميل I_voting_barالكوسا بالبشاميل I_vote_lcap 
ازرار التصفُّح
 البوابة
 الرئيسية
 قائمة الاعضاء
 البيانات الشخصية
 س .و .ج
 بحـث

 

 الكوسا بالبشاميل

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
olivia

olivia


الاوسمة : الكوسا بالبشاميل 28253769354837258953
انثى عدد المساهمات : 168

الكوسا بالبشاميل Empty
مُساهمةموضوع: الكوسا بالبشاميل   الكوسا بالبشاميل I_icon_minitimeالسبت فبراير 26, 2011 7:14 am

المكونات:
- ربع كيلو لحمة مفرومة
- كيلو كوسا
- بشاميل
شوفتم إزاى شكة دبوس خلاص بلاش دلع بقى و نخش فى الجد
- تجهيز الكوسا:
- نكحت الكوسا بالطريقة المعتادة
- نقطعها بالطول شرائح سميكة نسبيا زى الصورة



- نجيب طاسة كبيرة ونملاها زيت ونحمر الكوسا زى ما بنحمر البطاطس




وننشلها أول ما لونها يكون دهبى (وبالطريقة دى أضمن عدم نزول سوايل من الكوسا عند الدخول للفرن) ودى صورة أول طاسة




- ودى صورة المقدار كله بياخد حوالى 3 طاسات شايفين الدقة



- تجهيز اللحمة المفرومة :
- نعصج اللحمة بالطريقة المعتادة (يعنى بصل مفروم خشن ولحمة مفرومة وبهارات وملح )بس أن دلعتها شويه حطيت فيها (جزر مبشور – مشروم – فلفل ألوان – 2 ملعقة صلصة-خس ) ودى صورتها وهى متدلعة بس دة نصف كيلو مش ربع



- هنا حنولع الفرن على أعلى درجة يعنى نحمى الفرن لمدة نصف ساعة لو الفرن كبير على ما نجهز البشاميل


تجهيز البشاميل:
- ماحبيتش أحمر الدقيق كفايه إنى حمرت الكوسا عملتها زى ما باعمل المهلبيه
- سخنت عدد 2 كوب شوربة ولو الشوربة مش دسمة ممكن نضيف ملعقتين زبدة
- وبعدين جبت كوب دقيق ودوبتها فى2 كوب لبن أو أقل على البارد وبعدين أصفيها
- ولما تبتدى الشوربه تخش فى الغليان نحط الدقيق باللبن المتصفيين
- ونقلب وممكن نضيف 3 جبنة كيرى ودى فكرة العضوة الجميلة رحاب صلاح الدين أو نضيف قشطة لو موجودة أو كريمة لبانى أنا ضفت 3جبنة مثلثات وجبنة شيدر مطبوخة ضربتهم فى الكبة وأضفتهم عالبشاميل وقلبت لغايه أما قوام البشاميل يتقل

نرص الصينية مع بعض :
الأول نحط طبقة بشاميل وبعدين طبقة كوسا بس نرش عليها شوية ملح على فلفل ودى صورتها



وبعدين نضيف اللحمة المفرومة المتدلعة



وبعدين نضيف طبقة كوسا نرش عليها ملح على فلفل



وبعدين طبقة بشاميل بس نرب عليها بيضتين قبل مابحطها






- حنحط الصينيه فى الفرن على الرف الوسطانى أو فى الرف العالى لو الفرن بتاعك حامى
- ودى شكل الصينية أما بتخرج بتاخد حوالى نصف ساعة


- أول ما بتخرج الصينية نغطيها على طول ودى خطوة مهمة جدا لإنها بتخلى الشكل والقوام أحلى
- ودى شكلها عند التقديم بعد أما إتغطت شوية وعلى فكرة الصينية دى صغيرة مش كبيرة زى ما باينة فى الصورة



الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
الكوسا بالبشاميل
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
جـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــودة العمرانيــــــــة :: اركان الاسرة :: ركن الثقافة الغذائية-
انتقل الى: